Yükleniyor
Geçmiş Aramalar
Filtre

Sevkiyat Lojistiği Depolama Hizmeti ve Fiyatları

Sevkiyat Lojistiği Hizmeti

Sevkiyat, kelime anlamı olarak bir malın bir yerden alınıp başka bir yere taşınması ve bu taşımanın organize edilmesidir. Günümüzde kargo, kurye, aynı gün teslimat işlemleri sevkiyatı oluşturmaktadır. Kargo firmaları 1-3 iş günü içerisinde sevkiyat süresi sunarken, kuryeler 1-2 gün içerisinde sevkiyat yapmaktadır. Gelişen şartlar ve hızlı tüketim alışkanlıklarımız ile birlikte sevkiyat tarafında da işler hız kazandı ve aynı gün sevkiyatlar ile işler hızlanıyor. Sevkiyat lojistiği; firmalar ya da son kullanıcılar arasındaki sipariş, siparişin paketleme, dağıtım, kargo işlemleri, teslimat ve iade vb işlemlerden oluşan lojistik faaliyetleridir. Sevkiyat lojistiği (outbound logistics) mal ve hizmetlerin nihai tüketiciye ulaşana kadar ki süreçlerini kapsamaktadır. Bunlar malın toplanması, depolanması ve dağıtım gibi adımlarını kapsar. Sevkiyat lojistiği satıcıdan müşteriye teslim edilene kadar ki tüm faaliyetleri niteler.

Sevkiyat lojistiğini özetlemek gerekirse;
  • Son tüketici için söz konusu malın toplanması, paketlenmesi ve teslimatını esas alır.
  • Amaç son tüketicinin beklentisini karşılamak ve bu doğrultuda hedefler benimsemiş olmaktır.
  • Malın son tüketiciye ulaşana kadar ki akışındaki sorunları tespit eder ve iyileştirmeler geliştirir.
  • Temel etkileşim müşteri ve üretici/satıcı arasında vardır.

Sevkiyat Lojistiğinin Amacı Nedir?

Sevkiyat lojistiğinin temel amacı; maliyetleri düşürmek, müşteriye ulaştırılmak istenen malın sağlam ve zamanında teslim edilmesini sağlamaktır. Sevkiyat lojistiği süresi tamamen firmanın operasyonel işlemlerini kapsamaktadır. Operasyonel süreci iyi yöneten bir firmanın sevkiyatlarında sorun çıkması pek muhtemel değildir. Doğru bir planlama ile verimli sevkiyat ve dolayısıyla mutlu müşteri ve satışların artışı gibi birçok faktörden olumlu sonuçlara ulaşmaya yardımcı olmaktadır. Sevkiyat lojistiği dışında bir de tedarik lojistiği bulunmaktadır. Tedarik lojistiği (inbound logistics) ise tamamen işletmeler ve tedarikçiler arasındaki akışı sağlamaktadır.

Sevkiyat Yönetimi

Sevkiyat yönetimi müşteriden gelen siparişin depoda doğru stok ile tutulmasından, siparişin doğru toplanmasına, siparişin doğru kişiye ulaştırılmasına kadar tüm detayların dikkatli bir şekilde yönetilmesi sürecidir. Bu sürecin doğru bir şekilde yönetilebilmesi için planlama ve zaman yönetiminin iyi yapılması gerekmektedir. Tüm bu işlemlerin doğru zamanda doğru kişiye ulaştırılması sonucunda sistem doğru işliyor demektir.

Depo ve Sevkiyat Yönetimi

Sevkiyat yönetiminin doğru bir şekilde ilerleyebilmesi için öncelikle depo düzeni, eğitimli depo personeli, çeşitli yazılımlar gerekmektedir. Örneğin depodaki raf sisteminin gelen siparişlere uygun olarak yönetilmesi ve personelin raf sistemine göre toplama işlemini yapması zamandan tasarruf sağlarken doğru bir sipariş yönetimi içinde faydalı olacaktır. Bu sayede siparişlerin yönetilmesi tek bir kanaldan sistemsel bir şekilde yönetilirken aynı zamanda raporlama ve anlık stok takibi de yazılımlar üzerinden sağlanabilir. Depo yönetimi tamamen yazılıma entegre bir şekilde çalışmalıdır. Raf düzeni yazılım ile birlikte oluşturulursa online olarak depo personeli bu düzeni anlayabilir ve stok dağılımını yönetip raflardaki ürünü toplama ve yerleştirmede avantaj sağlayabilir. Stokların anlık olarak yönetilmesi ve toplanması hızlı olacağından birim zamanda yapılan iş artacak ve gün içerisindeki birim zaman ve birim iş adedinde artış olacaktır. Maksimum fayda minimum zaman sonucunu beraberinde getirecektir. Bu sayede malların doğru müşteriye doğru zamanda ulaşıyor olması mutlu müşteriler ve başarılı satış demektir.  Başarılı sevkiyat ve depolama için işlerin başındaki kişinin oldukça planlı ve titiz çalışıyor olması gerekir. Aksi halde depoda yaşanacak bir sorunun sevkiyata ve dolayısıyla müşteriye yansıma durumu olacaktır. Başarılı ve depo yönetimi ve sevkiyat yönetimi sağlanabilmesi için bazı adımların eksiksiz ve hassasiyetle takip edilmesi gereklidir.

Bunlar;

  • Optimum stok yönetimi
  • Depo alanının doğru planlanması
  • Raf düzeni ve çalışanların hareket alanının incelenmesi
  • Otomasyon sisteminin kontrolü
  • Günlük işleyişin planlanması
Hacim Hesaplama

WhatsApp

Telefon

Talep Oluştur