Yükleniyor
Geçmiş Aramalar
Kategoriler
İlgili Kelimeler

Depo Kiralama Nedir?Nasıl Yapılır?

15:09 04.11.2022
Depo Kiralama Nedir?Nasıl Yapılır?

Depo Kiralama Nedir?Nasıl Yapılır?

Değişen yaşam koşulları ile birlikte yaşam alanımız olan evlerin ve günlük olarak zamanımızın büyük kısmını geçirdiğimiz ofis ve dükkanların hatta imalathanelerin bile hacimlerinde değişiklikler olmuştur. Daha kompleks yapılar ile ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılmakta ve kişilerin kullanımına düşen m2 hacmi günden güne daralmaktadır. Eskiden 2+1 ev ortalama 150m2 iken, artık 2+1 evler ortalam 80m2 civarında yapılmaktadır. Hal böyle olunca eski yeninden çıkıp yeni yapılmış bir eve geçenlerin fazla eşya depolama ihtiyacı doğmaktadır. Ya da yeni evlenen bir çift eski bir yapıda ilk evini tutmak istemiyor dolayısıyla çeyizinden fazla eşyaları için depolama alanına ihtiyaç duyuyor. Depo kiralama tamamen yaşam koşullarındaki değişiklikler ve şartlar dolayısıyla talep görmektedir. Genel itibari ile bazı bölgelerde kentsel dönüşüm nedeniyle ev sahipleri yeni bir ev tutmak zorunda kalıyor. Evleri yeniden inşa edilene kadar geçici süre konaklayacakları eve eşyalarının tümünü taşımak istemiyor bunun için eşya depolama hizmeti alınıyor. Kentsel dönüşüm yapılan bölgede yaşayan tüm ailelerle eşya için depo kiralama hizmeti almaktadır. Eşya deposu kiralama yapmadan önce öncelikle kiralama yapacağınız süreyi yaklaşık olarak belirlemeniz gerekmektedir. Örneğin 1 yıllık bir depolama ihtiyacınız var ise peşin ödeme yaparak depo kirası ödemesinde aylık bazda avantaj sağlayabilirsiniz. İkinci adımda ise depolama yapılacak eşyaların hacimsel durumunu kontrol etmelisiniz. Kendiniz yaklaşık hacim ihtiyacınız m3 bazında hesaplayabilir, buna göre kiralık depo araştırması yapabilirsiniz. Eşya depo kiralama yaparken alanın fiziksel koşullarını incelemeli ve depolama yapılacak eşyaların cinsine uygunluğunu teyit etmelisiniz. Örneğin güneş alan bir depoda eşyalarınızın uzun süre güneş ışığına maruz kalması deformasyon yaratabilir dolayısıyla eşyalarınız zarar görür. Ya da nem kontrolü yapılmayan bir depoda eşyalarınız rutubete maruz kalıp çürümeler ile karşılaşabilirsiniz. Ev eşyası depo kiralama yapmadan önce mutlaka eşya deposunda rutin hangi kontrollerin yapıldığını öğrenmenizi öneririz. Deponun sürekli kontrol altında tutuluyor olması eşyalarınızın hırsızlığa karşı korunması ve tüm çevresel faktörlere karşı savunmasız kalmaması açısından önemlidir.

Depo Kiralama Fiyatları

Depo kiralama fiyatları depolama alanı hacmine göre değişkenlik göstermektedir. Firmamız bünyesinde birden fazla depolama çeşidi bulunmakla birlikte tüm depolama çeşitlerimizde farklı m3 hacminde alternatiflerimiz bulunmaktadır. Yeni nesil kişisel depolama firması olarak sürekli gelişen ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışan bir ekibiz. Kiralık depo fiyatları için ayrıntılı bilgi almak ve depolama ile ilgili daha detaylı bilgi alabilmek için müşteri yöneticilerimiz ile görüşüp hızlı bir şekilde depolama ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Depo kiralama ücretlerini araştırırken aynı zamanda depolama alanının lokasyonunu kontrol ederek değerlendirme yapmanızı öneririz. Örneğin eşyalarınız Beşiktaş bölgesinde ve depolama yapılacak alan neredeyse şehir dışı gibi çok uzak bir lokasyonda bulunuyor. Eşyalarınızı uygun fiyatlı bir aylık depolama kirası ile depolayacak olsanız bile çok yüksek bir nakliye maliyetine katlanmak zorunda kalacaksınız. Böylelikle aylık olarak fiyat avantajınızı nakliye bedeli ile tamamlamış ve avantajlı olmaktan çıkmış olacaksınız.

Depo Kiralama Süreleri

Hizmet sektörü genel itibari ile müşterinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda standartlara sahiptir. İhtiyacınız olan süre kadar depo kiralama yapabilirsiniz. Depolarımız maksimum 6 aylık sözleşmeler ile kiralanmaktadır. Sözleşmelerimiz 6 aylık olarak oluşturulmakta ve 6 ay dolumuna müteakip sözleşme yenilenmekte ve depolama yapmaya devam edebilirsiniz. Depo kiralama sürelerini talebinize göre değişkenlik göstermektedir. Eşyalarınızın hacmini, türünü ve ihtiyacınız olan depo sistemini belirledikten sonra kiralama süreci için depo kiralama zamanını netleştirmenizi tavsiye ederiz. Depo kiralama süresi ile birlikte daha net bir çerçeve belirlemiş olacaksınız ve bu sayede depolama ihtiyacınız için uygun fiyatlı bir depo kiralama avantajı yakalayabilirsiniz.

Günlük Depo Kiralama

Günlük depo kiralama genel olarak küçük eşyalar ve acil ihtiyaçlar için tercih edilmektedir. Örneğin şehir dışına çıkacaksınız ve acilen bir toplantıya yetişmeniz gerekiyor. Valiz depolama yapmanız için günlük depo kiralama yapabilirsiniz. Valiz depolama, koli depolama, küçük eşya depolama, kişisel eşya depolama gibi ihtiyaçlarınız için günlük depo kiralama hizmeti alabilirsiniz.

Aylık Depo Kiralama

Genellikle aylık depo kiralama tercih edilmekte ve dönemsel olarak ihtiyaçlarınız için verilmektedir. Yazlık evinizi sattınız ve 5 ay içerisinde yeni bir ev almayı planlıyorsunuz. 5 ay boyunca eşyalarınızı depolama ihtiyacınız var. Bu depolama ihtiyacınız için aylık depolama hizmeti alabilirsiniz.

Yıllık Depo Kiralama

Aylık depo kiralama talebi çoğunlukla şehir dışı ya da yurtdışına yerleşme planı yapan kişi ya da kişiler tarafından tercih edilmektedir. Küresel dünya ekonomisinde kişiler yurtdışından gelen iş fırsatlarını genellikle değerlendirmektedir. Ancak belirli süreli bu iş fırsatları için eşyalarını satmak ya da ev kirası ödeyerek satmak çokta mantıklı değildir. Eşyaların değeri ikinci el satışlarda yarı yarıya düşmekte ve hatırası olan eşyaların satışı kişiler için çok zor olmaktadır. Tüm bunları eşya depolama sayesinde yapmak zorunda kalmazsınız.

Depo Kiralama Türleri

Konteyner Depo Kiralama

Genellikle yurtdışında kullanımı yaygın olan açık hava depolama için kullanılan depo türlerinden biridir. Çok yaygın olan konteyner depolama farklı hacimlere sahip ve taşınabilir ve sabit olarak 2 farklı seçenekte sunulmaktadır. Taşınabilir konteyner depolama genellikle belli bir hacme sahiptir ve karavan ya da araç arkasına römork gibi takılarak kullanılmaktadır. Ya da ev, ofis içerinde kullanılmayan eşyalarınız için bahçede ya da kapı önünde depolama şansı olmaktadır. Açık havada konteyner depoları ise sabit olmakta ve genellikle çevresinde ya da yanında farklı konteyner depoları bulunmaktadır. genellikle büyük hacimli konteyner depolara araba depolama, tekne depolama gibi  hacimli eşyaların depolamaları da yapılmaktadır.

Küçük Depo Kiralama

Küçük depo kiralama genellikle hızlı ve ekstra alan için tercih edilmektedir. Hızlı bir şekilde eşya teslim ve iade alınması için küçük depolama alanları aktif olarak kullanılmaktadır. Evinize ek bir oda depo olarak düşünebilirsiniz. Kişisel depolama ihtiyaçlarınız için küçük depo kiralama yapabilir ve ihtiyacınız olmayan fazla eşya depolama için kullanabilirsiniz.

Kiralık Konteyner Depo Fiyatları

Eşya depolama çeşitleri, sabit ya da konteyner bazında genel olarak hacimsel olarak belirlenmektedir. Eşyalarınızın kapladığı alan yoğunluğuna göre değişmekte ve hizmet kalitesindeki farklılıklara göre depo kiralama alternatifleri değişmektedir. Hizmet kalitesi depolama alanının güvenliği, depoların konumu, operasyonel hizmet kalitesi ve depolama çeşidinin kalite verimliliğine göre değişmektedir. Örneğin depolama alanları ortak ve herkesin eşyaları ile aynı alanda eşya depolaması yapılması ile kilitli depolama alanında eşya depolama yapılması farklı fiyatlandırmalar ile sunulmaktadır. Ya da depo alanı neredeyse şehir dışında olan bir firma ile çalışıp acil ihtiyaçlarınızda eşyalarınıza ulaşmak için uzun zaman beklemeniz ya da yüksek maliyetlere katlanmanız depolama fiyatlarında farklılıklara yol açmaktadır. Depo ücretlerinde fiyat performans olarak değerlendirme yapmanız sizi doğru seçime yönlendirecektir.

Filtre
Hacim Hesaplama

WhatsApp

Telefon

Talep Oluştur